PRAKTIJK- EN WERKBEGELEIDERS TRAININGSPROGRAMMA'S

Programma ter verbetering van de begeleidingscapaciteiten van bedrijven. De begeleiding van een leerling op de werkplek heeft een grote invloed op de mate van voortgang en succes van een opleidingstraject. Een goede begeleiding leidt tot succes voor de leerling, maar ook voor de branche. De praktijk-/ werkbegeleider is al jaren nationaal en internationaal bewezen van wezenlijk belang bij de opleiding/begeleiding van jonge werknemers. Sterker nog, in vele landen wordt de roep om “leermeesters” alleen maar weer sterker. 

Doel opdrachtgever

Stimuleren van bewustwording, erkenning van het belang van het werk van praktijk- en werkbegeleiders in branches en bedrijven ten behoeve van het behoud en de ontwikkeling van deze branches. Stimuleren van zelfwaardering en vaktrots bij de praktijk- en werkbegeleiders.  

Resultaat

Sinds 2015 organiseren wij jaarlijks landelijke dagen waarbij, sinds 2016, een erkenning gekoppeld is in de vorm van een verkiezing van praktijkbegeleider van het jaar. Binnen relatief korte tijd zijn deze dagen én de bijbehorende erkenning uitgegroeid tot een landelijke beweging die branchebreed omarmd is. 

Lees meer